0-9 - Mozigépész Moziverzum file

Mozigépész Moziverzum 2.0
Online szekció (magyar cím)
Online szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Letöltési szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T V W U X Y Z
Letöltési szekció (magyar cím)
Go to content

0-9

filmlinkek
bollywood
dukentumfilm

Tartalom: Bemutatták a 10 kérdés a dalai lámához című dokmentumfilmet Berlinben, melyből kiderül, a dalai lámának nincs mobiltelefonja és nem használ internetet sem. Legfőbb fegyvere pedig húga szerint a mosoly.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
romantikus dráma, vígjáték, 140 perc (Telugu)
Rendező: Sukumar
Szereplők:
Naga Chaitanya Akkineni (Balu Mahendra)
Tamannaah Bhatia (Maha Lakshmi)
Tara Alisha (Swapna)
K.R. Vijaya (Maha Lakshmi)
Vijayakumar (Balu Mahendra)
Naresh (Ramesh)

Tartalom:
Balu Mahendra (Naga Chaitanya) kitűnő tanuló, és mindig ő az első a főiskolán. Mahalakshmi (Tamanna) az unokatestvére Baluékhoz költözik, hogy tanulmányait folytassa, ugyanott ahova Balu is jár. Mahalakshmi igénybe veszi Balu "Mr. Perfect" segítségét a tanulásban, így nagyon jól sikerül a vizsgája és meglepő módon átveszi a vezetést a tanulmányi versenyben. Ez mélyen megsebzi Balut, aki ravasz cselhez folyamodik, hogy elterelje Mahalakshmi figyelmét, de mégsem sikerül a terve, hogy ismét iskolaelső legyen, mert nagy meglepetésére Ajith (Anand) győz.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
indiai horror, Mystery, thriller
Rendező: Vikram K. Kumar
Szereplő:
Madhavan R. Manohar
Neetu Chandra Priya
Poonam Dhillon Sushma - Manohar's mom
Saranya Ponvannan Manohar's Mother
Sachin Khedekar Dr. Balu

Tartalom: Napjaink világban a szórakozás és az információszerzés legfontosabb forrása a televízió. Az egykor átlagos háztartási eszköz mára meghatározza egy család erőviszonyait is.Ki birtokolja a távkapcsolót, ki határozza meg mit nézzünk. De mi történik, ha a házban furcsa dolgok történnek? Ha a TV érzékeli ezt a hatalmat és önállóan dönt?Ha átveszi az irányítást és azt mutatja neked,amit akar és az valósággá is válhat? Manohar legnagyobb rémületére rádöbben, hogy szeretett családjával, aki épp csak beköltözött új otthonába a B13-ba, pontosan ez történik.Napjaink világban a szórakozás és az információszerzés legfontosabb forrása a televízió. Az egykor átlagos háztartási eszköz mára meghatározza egy család erőviszonyait is.Ki birtokolja a távkapcsolót, ki határozza meg mit nézzünk. De mi történik, ha a házban furcsa dolgok történnek? Ha a TV érzékeli ezt a hatalmat és önállóan dönt?Ha átveszi az irányítást és azt mutatja neked,amit akar és az valósággá is válhat? Manohar legnagyobb rémületére rádöbben, hogy szeretett családjával, aki épp csak beköltözött új otthonába a B13-ba, pontosan ez történik.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
indiai krimi-dráma
Rendező: Anubhav Sinha
Szereplők:
Ayushmann Khurrana

Tartalom: A film címe az indiai alkotmány 15. cikkelyére utal, mely tiltja a vallási, faji, kaszt, nemi vagy születési hely alapján történő megkülönböztetést. Noha a sztori egy konkrét eseményt mutat be (három tizenéves dalit [érinthetetlen] lány eltűnik egy kis faluban), a való élet sok eseménye ihlette, beleértve a 2014. évi Badaun banda elleni vádakat, vagy a 2016-ban Unában történt eseményeket.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
tamil nyelvű indiai romantikus dráma
Rendező: Nathan Pope
Szereplők:
Benjamin Wade Gavin Larson
Steve Ewing Woody
Danielle DiLorenzo Tuesday
Randy Evans Marvin
Bill Nguyen Alfred

Tartalom: Különös ember érkezik Chennai-ba. Imádkozik, megtisztul Vanarasiban, minden értékét egy imádkozó szent embernek adja, (aki azt mondja: 100 évig fogsz élni), és elbeszélget egy kisfiúval, aki a Mano nevet adja neki. Innentől kezdve szinte sosem látjuk szomorúnak. Eltekereg egy taxival, kiszáll egy idegen helyen, keres egy kiadó lakást, és hat hónapra előre kifizeti a lakbért. Kitakarít, majd a háziúr veterán-motorját is kibéreli 6 hónapra. Nem tudni miből él, de ha kell, mogyorót árul a strandon, hogy az árus kisfiú focizhasson, segít tekerni a biciklit az újságos kisfiúnak, vasal, hogy az utcai mosodás elolvashassa az újságját, teát visz a csatornapucoló munkásoknak, majd a borbélynak megmasszírozza a fejét. Mindenki életébe hoz egy kis könnyebbséget, megmosolyogtat maga körül bárkit, nincsenek előítéletei, és azonnal meglátja, ha valakinek segítségre van szüksége. Olyan mint egy hétköznapi angyal.
Furcsa történet, az eleje csupa vidámság, csupa báj, csupa lendület, Siddharth (Mano aka dr. Ajay Kumar) úgy viharzik végig a vásznon, hogy azonnal a szívünkbe zárjuk, nem tud ellenállni neki senki sem. Sem a zsörtölődő háziúr S. V. S. Murthy (T. S. B. K. Moulee), sem a felesége Narayanan (Tanikella Bharani), akinek megkönnyíti az életét, hogy vállalkozást gründol neki. De teljesen a bolondjává lesz Vidya (Nithya Menen) az újságíró gyakornok is, aki nem nyugszik addig, amíg ki nem derít, amit lehet Mano életéről. Aki semmit sem árul el magáról, de ahogy haladunk előre a történetben, lassacskán megtudjuk, hogy ki ő valójában. Amerikában egy jónevű kórház sebészeti osztályán megbecsült orvosként a főorvos helyettese volt, szép, formatervezett lakásban élt voltak barátai de nem voltak gondjai. Beleszeretett Renukába (Priya Anand), aki mókás hangutánzó, amúgy sikeres belsőépítész, és nem mellesleg szintén indiai, ráadásul egyikük családja sem ellenezte a házasságukat. Aztán valami történt.
És innentől a történet teljesen más irányt vesz, 180 fokos fordulat, szinte végig szomorú, nyomasztó és elgondolkodtató.
Siddharth felülmúlja a Rang De Basantiban és a Bommarilluban nyújtott alakítását, abszolút főszerep, a többiek teljes mértékben kiszolgálják, hogy a legjobbat nyújthassa.
Egyszerűen lenyűgözött.
Nincs vége a filmnek, nem is lehet, a történet nem ad erre lehetőséget. Mi csak 180 napot látunk. Mindig csak annyit.
0 Ft(VAT incl.)
Add
film linkek
angol-amerikai háborús filmdráma, 119 perc, 2019
Rendező: Sam Mendes

SZereplők:
Benedict Cumberbatch - Colonel MacKenzie
Colin Firth - General Erinmore
Richard Madden - Lieutenant Joseph Blake
Mark Strong - Captain Smith
Andrew Scott - Lieutenant Leslie

Tartalom: Javában zajlik az I. világháború, amikor két fiatal brit katonát egy lehetetlennek tűnő küldetéssel bíznak meg: az ellenséges vonalon kell áthatolniuk, hogy egy üzenetet kézbesítsenek bajtársaiknak. Egy napjuk van, hogy célhoz érjenek, különben 1600 társuk, köztük egyikük testvére is odavész. A két bátor harcos hihetetlen elszántsággal indul neki a német frontnak…
Az Oscar-díjas Sam Mendes (Skyfall, Amerikai szépség) gyönyörűen fényképezett, elképesztően feszült atmoszférájú filmjének egyik különlegessége, hogy látszólag vágás nélkül kerül a nézők elé a két katona élet-halál harca, olyan érzést keltve, mintha valós időben követnék nyomon az izgalmas akciókat. Mendes az Oscar-díjas Roger Deakinst (Szárnyas fejvadász 2049, Sicario – A bérgyilkos) kérte fel az operatőri munkára, akinek erőteljes képeivel az 1917 egy felejthetetlen mozélménnyé válik minden néző számára. A főszerepekben George MacKay, Dean-Charles Chapman látható, akik mellett Benedict Cumberbatch, Colin Firth, és Mark Strong is feltűnik.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
hindi nyelvű indiai Drama, horror, Mystery, Romance, thriller
Rendező: Vikram Bhatt
szereplők:
Rajniesh Duggall Arjun Singh Rathod
Adah Sharma Lisa Singh Rathod
Anjori Alagh Gayetri
Rajendranath Zutshi Father Thomas
Vipin Sharma Balvant -Servant

Rendező: Napjaink világban a szórakozás és az információszerzés legfontosabb forrása a televízió. Az egykor átlagos háztartási eszköz mára meghatározza egy család erőviszonyait is.Ki birtokolja a távkapcsolót, ki határozza meg mit nézzünk. De mi történik, ha a házban furcsa dolgok történnek? Ha a TV érzékeli ezt a hatalmat és önállóan dönt?Ha átveszi az irányítást és azt mutatja neked,amit akar és az valósággá is válhat? Manohar legnagyobb rémületére rádöbben, hogy szeretett családjával, aki épp csak beköltözött új otthonába a B13-ba, pontosan ez történik.Napjaink világban a szórakozás és az információszerzés legfontosabb forrása a televízió. Az egykor átlagos háztartási eszköz mára meghatározza egy család erőviszonyait is.Ki birtokolja a távkapcsolót, ki határozza meg mit nézzünk. De mi történik, ha a házban furcsa dolgok történnek? Ha a TV érzékeli ezt a hatalmat és önállóan dönt?Ha átveszi az irányítást és azt mutatja neked,amit akar és az valósággá is válhat? Manohar legnagyobb rémületére rádöbben, hogy szeretett családjával, aki épp csak beköltözött új otthonába a B13-ba, pontosan ez történik.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
hindi nyelvű indiai drama, horror, Mystery, Romance, thriller
Rendező: Bhushan Patel
Szereplők:
Vicky Ahuja Bankimal
Tia Bajpai Smriti
Irma Jämhammar Student Mary
Sharad Kelkar Amar
Vidya Malvade Karuna Verma

Tartalom: A történet egy költőről szól, aki találkozik egy bajba jutott nővel. Elviszi a Shimlai kórházba, hogy kezeljék, de a nőt hamarosan megszállja az ördög, és elveszíti a kontrollt.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
indiai horror film
Rendező: Dharmendra Suresh Desai
Szereplők:
Sharman Joshi Jai Singh Gujjar
Meera Chopra Shivangi
Vishal Karwal Veer
Surendra Pal Shivangi's Father
Charu Rohatgi Shivangi's Mother

Tartalom: After her husband becomes possessed by an evil spirit, a noble woman turns to her former lover to perform an exorcism.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
hindi nyelvű iondiai romantikus horror, thriller
Rendezte: Vikram Bhatt
Írta: Vikram Bhatt
Szereplők: Zareen Khan, Karan Kundra, Angela Krislinzki, Toby Hinson, Sonnia Armstrong

Tartalom: Ayush és Rose harca extrém természetfeletti tevékenységekkel, melyeket egy könyörtelen és elátkozott szellem hozott létre, aki akár végső megváltásukat vagy végzetes bukásukat is előidézheti. 1920-horrorsorozat: 1. 1920 (2008) 2. 1920: Evil Returns (2012) nem készült hozzá magyar felirat 3. 1920 London (2016) nem készült hozzá magyar felirat 4. 1921 (2018)
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
hindi nyelvű indiai családifilm, sportfilm

Tartalom: Senapathy, a veteran freedom fighter, is angry. He is angry against the rampant corruption at every level of the bureaucracy. He will clean it up at any cost.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
romantikus dráma, vígjáték 149 perc (Hindi)
Rendező: Abhishek Varman
Szereplők:
Arjun Kapoor (Krish)
Alia Bhatt (Ananya)
Amrita Singh (Kavita Malhotra - Krish's Mother)
Revathy (Radha Swaminathan- Ananya's Mother)
Ronit Roy (Vikram Malhotra)
Shivkumar Subramaniam (Shiv Swaminathan)
Sharang Natarajan (Manjunath Swaminathan)
Madhu Anand Chandhock (Duke's Mom)

Tartalom:
Krish és Ananya együtt tanulnak az egyetemen. Először csak a tanulásban segítik egymást, aztán összebarátkoznak és végül egymásba szeretnek. Két év együttjárás után szeretnének összeházasodni, ám Krish tradicionális pandzsábi családból származik, míg Ananya egy büszke tamil bráhmin család sarja, így házasságuk mindkét család számára elfogadhatatlan. Krish kitartó próbálkozással végül megszeretteti magát a lány családjával, ám azzal nem számol, hogy saját anyjával sokkal nehezebb dolga lesz.

A Két világ Chetan Bhagat népszerű regényének adaptációja, mely a két fiatal sztárnak és a nagyszerű mellékszereplőknek köszönhetően mind hazájában, mind külföldön a 2014-es év egyik legnagyobb indiai filmsikere lett.
0 Ft(VAT incl.)
Add
film linkek
Comedy, Drama, Foreign
France | Francia | Color | 1h 27min
rendező: Jean-Luc Godard
Szereplők:
Marina Vlady Juliette Jeanson
Anny Duperey Marianne
Roger Montsoret Robert Jeanson
Raoul Lévy John Bogus / the American
Jean Narboni Roger
Tartalom: Juliette Janson átlagos háziasszony egy folyamatos átépítés alatt álló, külvárosi lakótelepen. Autószerelő férjének szerény fizetését alkalmi prostitúcióból egészíti ki, hogy eltartsa három gyereküket. Godard pszeudo-dokumentarista filmesszéjében (amely a Made in USA párdarabjának tekinthető) a nő egy napját követi nyomon. A látszólag jelentéktelen, mindennapos tevékenységeket (bisztróban üldögélés, kuncsaft felszedése, ruhavásárlás, a gyerek fogalmazásának meghallgatása) a rendező filozófiai, metafizikai, politikai stb. narrációja kíséri, és a korábbi munkáiban már felhasznált fotók, képregénypanelek, újságcikkek mozaikszerű bevágása teszi intenzívebbé.
Godard éles kritikája a fogyasztói társadalomban élő, a várossal természetellenes szimbiózisban létező átlagemberről, a vietnámi válságról és az USA agresszív külpolitikájáról (a hatvanas évek Nyugat-európai értelmiségi körökre oly jellemző módon, idealista baloldali aspektusból megközelítve) akár napjaink frusztrált, létbizonytalanságban élő embere számára is aktuális lehet.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
tamil nyelvű indiai sci-fi, akció
Rendező: S. Shankar
SZereplők:
Rajinikanth in three roles as
Vaseegaran, a scientist who created a sophisticated robot in his likeness with a desire to commission it into the Indian Army. He introduced the robot as Chitti.[a]
Chitti, an advanced "andro-humanoid" robot. It was designed with a speed capacity of 1 Terahertz (Hz) and a memory capacity of 1 Zettabyte.
Kutti,[9] a microbot created by Chitti 2.0, that can transform and disguise itself as a mobile phone.
Akshay Kumar as Pakshi Rajan
An ornithologist who operated a bird sanctuary, Pakshi Rajan protests excessive use of mobile phones fearing that high-frequency electromagnetic radiation from cell sites is threatening avian life. He reports it to Jayanth, the telecommunications minister, and Manoj, but they disregard the matter intentionally. Deeply frustrated, Pakshi hangs himself to death from a cell tower. Now his aura, combined with the negative energy of deceased birds, can control cell phones with electromagnetic radiation, which happens to be considered a fifth force.[10]
Amy Jackson as Nila
A domestic and feminine humanoid robot created by Vaseegaran, whose name is a contraction of "Nice, Intelligent, Lovely Assistant". This robot is meant to be a friend, helper, and caretaker. It can drive, perform forensic analysis, jump walls and disable electronic alarms. Later, it falls in love with Chitti.[11]
Sudhanshu Pandey as Dhinendra "Dhina" Bohra[12]
A scientist and the son of Dr. Bohra,[a] who was once killed by Chitti. After his father's death, Dhina assumes the robot to be Vaseegaran's alter-ego and wishes to take revenge on him. He happens to be the first person to voice against the reinstatement of Chitti in the government meeting. Later, he also becomes jealous of Chitti's resurgence and, sneaking into the AIRD Institute, he frees Pakshi's aura from the containment circuit.
Adil Hussain as Minister S. Vijay Kumar[13]
The Home Minister who gives unofficial permission to Vaseegaran for Chitti's reactivation.
Ishari K. Ganesh as Jayanth Kumar
Kalabhavan Shajohn as Vaira Moorthy, Minister of Telecommunications[14]
Kaizaad Kotwal as Manoj Lulla
Anant Mahadevan as Head of the meeting
Mayilsamy as the personal assistant of Vaira Moorthy
Priya Prince as Pakshi Rajan's mother
Mayur Bansiwal as Pakshi Rajan's father
Sanchana Natarajan as a student visiting Vaseegaran's lab
Maya S. Krishnan as a student visiting Vaseegaran's lab
Murali Satagopan as a student visiting Vaseegaran's lab
Avijit Dutt as Dr.Sam
Savitha Reddy as Sana (voice only)

Tartalom: Dr. Vaseegaran (Rajinikanth) és androidsegéde, Nila (Amy Jackson) segítséget hívnak, miután a mobiltelefonok titokzatos módon kirepülnek az emberek kezéből Chennaiban. Vaseegaran megbízható robotját, Chittit kéri meg, hogy fékezze meg a mobilokból összeálló titokzatos, madár alakú, természetfölötti hatalommal bíró erőt, Pakshirajant (Akshay Kumar). Első rész: Enthiran (2010)
0 Ft(VAT incl.)
Add
film linkek
angol dokumentumfilm
Rendező: Peter Greenaway
Szereplők:
Cosey Fanni Tutti Self (segment David Hockney)
Geoffrey Palmer Narrator
Tartalom: Greenaway's short documentary shows 26 bathrooms, each representing a letter of the alphabet.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
dráma, vígjáték 170 perc (Hindi)
Rendező: Rajkumar Hirani
Szereplők:
Aamir Khan ('Rancho' Shamaldas Chanchad)
Madhavan (Farhan Qureshi )
Sharman Joshi (Raju Rastogi)
Kareena Kapoor (Pia)
Boman Irani (Viru Sahastrabudhhe)
Omi Vaidya (Chatur 'Silencer' Ramalingam)
Mona Singh (Mona)
Javed Jaffrey (Ranchoddas Shamaldas Chanchada)
Parikshat Sahni (Mr. Qureshi)

Tartalom: A műszaki egyetemen egy kollégiumi szobában lakó Farhan, Raju (Sharman Joshi) és Rancho (Aamir Khan) története szinte bármelyik indiai fiatal története lehetne. Bármelyik indiai fiatalé, akinek meg kell felelnie családja elvárásainak, engedelmeskednie szüleinek, és olyan szakmát tanulnia, amelyhez ugyan semmi kedve, azonban később megélhetést biztosít az egész családnak.
A történet a diplomázás után tíz évvel kezdődik: Farhan és Raju keresik elveszett barátjukat. A diplomaosztó napján ugyanis Rancho eltűnt a szemük elől. Most azonban újra találkozhatnak vele, ezért csapot-papot otthagyva körbeautózzák Észak-Indiát. Az egy esküvőt és egy temetést is érintő „ámokfutás” közben a két fiú visszaemlékezéseiből ismerjük meg a négy évet, amelyet a műszaki főiskola falai között töltöttek.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
indiai thriller-vígjáték
Rendező: Abbas Alibhai Burmawalla, Mastan Alibhai Burmawalla
Szereplők:
Akshaye Khanna Chief Police Inspector Karan
Kareena Kapoor Priya
Shahid Kapoor Raj Malhotra
Paresh Rawal Natwar
Payal Rohatgi Gracy

Tartalom: A negyed mindenható urát, a kaszinóbirodalom tulajdonosát, egy Sonia Chang nevű hölgyeményt rövid úton eltesznek láb alól. Az idő múlásával egyre több a gyanúsított, indítéka van mindenkinek, csak egy profi nyomozó tudja kibogozni a kusza szálakat a helyi viszonyok között. + még Chang asszony gyerekét is elrabolták
0 Ft(VAT incl.)
Add
film linkek
thriller, War
USA | Angol | Black & White | 1h 55min
Rendező: George Seaton
Szereplők:
James Garner Major Jefferson Pike
Eva Marie Saint Anna Hedler
Rod Taylor Major Walter Gerber
Werner Peters Otto Schack
John Banner Ernst
Russell Thorson General Allison
Alan Napier Colonel Peter MacLean
Oscar Beregi Jr. Lt. Colonel Ostermann
Ed Gilbert Captain Abbott
Sig Ruman German Guard
Celia Lovsky Elsa
Karl Held Corporal Kenter
Tartalom: Egy amerikai tiszt, Jefferson Pike őrnagy (James Garner) emlékezetkieséssel tér magához a kórházban. Azt mondják neki, hogy a második világháborúnak már vége, és Anna (Eva Marie Saint), a nő az ágya mellett a felesége. Hamar kiderül, hogy elrabolták, és az orvos, aki információkat próbál megszerezni tőle, német tiszt; nem is Amerikában van, és a második világháború még mindig tart.Germans kidnap an American major and try to convince him that World War II is over, so that they can get details about the Allied invasion of Europe out of him.
0 Ft(VAT incl.)
Add
film linkek
potugál comedy-dráma
Rendező:
Peter Greenaway
Jean-Luc Godard
Edgar Pêra

SZereplők:
Tiago Correia
Carolina Amaral
Keith Davis Crawford Lovekraft (segment Cinesapiens)
Leonor Keil (segment Cinesapiens)
Ângela Marques (segment Cinesapiens)
Nuno Melo Arnaldo Zeus (segment Cinesapiens)
Miguel Monteiro Gil Vicente / Pope John XXI / Bishop Barbosa / The Wineman (segment Just in Time)
Jorge Prendas Alfredo Nyarlathotep (segment Cinesapiens)
Henrique Pêra Kryptoceluloid
Pedro J. Ribeiro (segment Cinesapiens)
Tartalom: A triptych of short stereoscopic films by Peter Greenaway, Jean-Luc Godard and Edgar Pêra. Includes "The Three Disasters" by Godard, "Cinesapiens" by Pêra and "Just in Time" by Greenaway.
0 Ft(VAT incl.)
Add
film linkek
Foreign, Romance
Franciaország | Hungary | Color | 1h 30min
Rendező: Francois Ozon
Szereplők:
Valeria Bruni Tedeschi Marion
Stephane Freiss Gilles
Francoise Fabian Monique
Michael Lonsdale Bernard
Géraldine Pailhas Valérie
Antoine Chappey Christophe
Marc Ruchmann Mathieu
Jason Tavassoli L'Américain
Jean-Pol Brissart Le Juge
Eliane Kherris L'avocate
Tartalom: Egy pár életének 5 jelenete, avagy hogyan élhet a mai világban egy férfi és egy nő, s mindez öt különböző változatban. Ozon termékeny tehetségével. Fassbinderhez hasonlítható nagyságú rendező, csak francia stílussal megáldva. Férfi és nő egymásba szeretnek, összeházasodnak, gyermekük születik, majd kapcsolatuk hirtelen megromlik. Problémáikra végül nem találnak más kiutat, elválnak.
Öt jellegzetes momentum egy ma tipikusnak mondható párkapcsolat történetéből, happy end nélkül. A film érdekességét az adja, hogy rendező visszafelé meséli el a történetet, a boldogtalan végkifejlettől haladva a két ember megismerkedéséig, ahol a szerelmes Marion és Gilles jövőjüket csak együtt tudják elképzelni. Ennél az öt érzékeny epizódnál az élet nagy kérdéseit tárgyalja Rohmer stílusban, Bergmani mélységgel.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
indiai kimi, thriller 115 perc (Hindi)
Rendező: Vishal Bhardwaj

Szereplők:

Shiv Pandit (Arjun Ranawat)
Sandeepa Dhar (Nandini Shukla )
Vipin Sharma (IK Gujral)
Varun Badola (Ramesh Dhadke)
Aakash Dabhade (Inspector Ghorpade)
Zeenal Kamdar (Jessica)
Himanshu Malik (Tamim Chakri)
Kettan Singh (Amol Palekar)
Natasa Stankovic (Maya)
Saurabh Varma (Passenger)
Rohit Vir (Kabeer Khemka)
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
indiai dráma, misztikus thriller 137 perc (Hindi, Urdu)
Rendező: Vishal Bhardwaj
Szereplők:
Priyanka Chopra (Susanna Anna-Marie Johannes)
Vivaan Shah (Arun Kamur)
Manuj Bhaskar (Department Head)
Sanjay Verma (Police Inspector)
Konkona Sen Sharma (nandini Kumar)
Shashi Malviya (Goonga)
Neil Nitin Mukesh (Major Edwin Rodriques)
Usha Uthup (Maggie Maid)

Tartalom:
Egy angol-indiai nő története, Susanna Anna-Marie Johannes (Priyanka Chopra), aki minden férjét meggyilkolta. Susanna megpróbálta megtalálni a szerelmet, de mind a hat férjnek volt egy hibája, amely halálosnak bizonyult. A gyilkosságokat (és a vágyat a szerelemre) magyarázhatja, hogy édesanyját fiatalon elvesztette. A történetet egy fiatal törvényszéki antropológus, Arun (Vivaan Shah) meséli el a feleségének (Konkona Sen Sharma). Arun gyerekkora óta ismerte Susannát, az életével tartozik neki; ő finanszírozta az oktatását, neki köszönheti mai életét. Arunnak most meg kell erősítenie, hogy a kiégett épületben talált holttest Susannáé. Arun nem képes leküzdeni a halála feletti bánatát és kiönti a szívét, miközben felesége türelmesen hallgatja.
0 Ft(VAT incl.)
Add
film linkek
angol comedy-dráma
Rendező: Peter Greenaway
Szereplők:
John Standing Philip Emmenthal
Matthew Delamere Storey Emmenthal
Vivian Wu Kito
Annie Shizuka Inoh Simato
Barbara Sarafian Clothilde
Kirina Mano Mio
Toni Collette Griselda/Sister Concordia
Amanda Plummer Beryl
Natacha Amal Giaconda the Baby Factory
Manna Fujiwara Giulietta/Half Woman
Polly Walker Palmira
Elizabeth Berrington Celeste / Emmenthal Maid
Myriam Muller Marianne / Emmenthal Maid
Don Warrington Simon
Claire Johnston Amelia / Philip's Wife
Tartalom: Philip Emmenthal a gazdag svájci üzletember Japánban üzletel, az ottani befektetéseit a fia, Storey vezeti. Apa és fia nem is különbözhetne jobban egymástól. Amikor a férfi neje váratlanul meghal, a fiú hazautazik az apjához. A feleség és anya elvesztését a két férfi sajátos módon próbálja feldolgozni. Amikor a fiú megmutatja apjának Federico Fellini 8 és 1 című filmjét, annak hatására elhatározzák, hogy valóra váltják a legtitkosabb szexuális vágyaikat, és saját bordélyházat rendeznek be a genfi birtokukon.
0 Ft(VAT incl.)
Add
bollywood
Crime, Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller 122 perc (Hindi)
Rendező: Nagesh Kukunoor
Szereplők:
Akshay Kumar (Jai J. Puri / Jeet J. Puri)
Ayesha Takia (sheila Patel)
Javed Jaffrey (Habibullah 'Happi' Pasha)
Girish Karnad (advocate Anil Sharma)
Ananth Narayan Mahadevan (Sundar Puri)
Benjamin Gilani (Jatin Puri)
John Sampson (Banff Ranger John)
Rushad Rana (Adit)
Sharmila Tagore (Savitri)
Uttara Baokar (Bibiji)
Pia Shah (Sally Kohli)
Tartalom:

A film egy ritkán próbált Bollywoodi műfaj, erőteljes thriller, nincs benne nagy románc, komédia vagy zenei elemek. Már a nyitó képek megmutatják, hogy nem tipikus Bollywoodi filmet látunk.

Egy olyan természetfeletti témát boncolgat, amelyben a főszereplő képes egy fotóra nézve felidézni a kép készítésének körülményeit, a múltba utazik.

Jai (Akshay Kumar) egy kanadai erdész Albertában. Amikor megtudja, hogy az apja halálos áldozat egy hajó balesetben, egy néhány pillanattal az apa halála előtt készült fénykép segítségével megpróbálja kideríteni, hogy tényleg baleset volt-e vagy gyilkosság. Ha igen, mi volt a motívum? Ha igen, ki volt a gyilkos? Ennél többet egy thrillernél nem illik elárulni....
Akshay Kumar megmutatja igazi tehetségét, ez - szerintem- egyik legjobb teljesítményt nyújtó alakítása ebben a lenyűgöző helyszínű filmben. Az izgalom és a feszültség nagyon jól adagolt egészen a végéig, a kíváncsiságot fenntartja, a vége sokkoló, ami fontos egy thrillerben.
0 Ft(VAT incl.)
Add
Kelenföld
moziverzum@@moziverzum.net
Copyright2018@SuszterA
Mozigépész Moziverzum
Back to content