donate - Mozigépész Moziverzum file

Mozigépész Moziverzum 2.0
Online szekció (magyar cím)
Online szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Letöltési szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T V W U X Y Z
Letöltési szekció (magyar cím)
Go to content

donate

Támogatásod, melynek mértékét Te határozod meg, a " Miért van szükség támogatásra" topikban említett havi, negyedéves, féléves, vagy éves küldheted részünkre többféle módon is.

1. PayPal Akik külföldről külföldi valutában szeretnének a PayPal segítségével utani, azoknak itt a fórum oldalon legfelül a donate gombra klikkelve egyből a PayPal rendszeren keresztül történő pénzküldést ajánlja fel a rendszer.

2. Átutalás ( Budapest Bank 10100833-25172500-01004001, ha kér kedvezményezett nevet a bankod, akkor oda az oldal alapítójának és üzemeltetőjének a nevét írd: Suszter András)

3. Postai csekk (bár messze ez a legköltségesebb, így nem ajánlom, de ha mégis, akkor a http://www.moziverzum.gazdagret.net/tamogatas.html oldal legalján ott egy weblap támogatói üzenet panel, ott tudod kérni az ehhez szükséges információkat, adatokat).

4. Külföldről westunion, ha PayPal fiókod nem lenne (http://www.moziverzum.gazdagret.net/tamogatas.html oldal legalján ott egy weblap támogatói üzenet panel, ott tudod kérni az ehhez szükséges információkat, adatokat).

5. Személyes átadás (egyenlőre ezt csak Budapesten megoldott) http://www.moziverzum.gazdagret.net/tamogatas.html oldal legalján ott egy weblap támogatói üzenet panel, ott tudod megadni a telefonszámod és kérni, hogy hívjalak időpont és helyszín miatt.

6. A Mozigépész Shop menüpont alatti ajándéktárgyak közül is választhatsz. Ezek önköltségi árába pár száz forint be van építve azért, hogy a polók, bögrék, egyebek megvásárlásával egy picit támogatni tudd az oldalt. A shopban felsorolt ajándéktárgyak kivétel nélkül külsős szolgáltatónál készülnek, én csak a grafikai munkát teszem hozzá, így a termékek ára a pár száz forint támogatáson túl egyenesen tovább is megy a szolgáltatóhoz. Az már csak hab a tortán, hogy én ebbe időt és energiát fektetek pluszban ezért a pici támogatásért, hiszen egy grafika elkészítése nem 3 perc és még el is megyek átvenni a kész terméket, hogy ennek postaköltségét se terheljem rátok. Tőlem is átvehető személyesen a kész termék, hogy ezt a postaköltséget is megspóroljátok, de ha postán vagy futárral kéritek, akkor ennek a díjtáblázata is látható. (Ezzel a támogatási formával most még nem, de a jövőben tudtok élni, mert még feltöltés előtt áll a Mozigépész Shop, de hamarosan elindul.)

A banki átutalásnál, PayPal stb mindig legyen feltüntetve az a név a megjegyzés rovatba, amivel regisztráltál a fórum weboldalán, különben nem tudom hozzád kapcsolni a támogatást, így Vip tagságot sem tudok adni, illetve ennek egyéb okai is vannak...

Csak kattints a donate gombra és egyenesen a paypal fiókomnál vagy, ahogy befizetheted támogatásodat....
Miért elkerülhetetlen, hogy támogatást kérjünk ?

Kedves Filmbarátok, oldalunkra látogatók, érdeklődők !

A Mozigépész Moziverzumának weblapja teljesen ingyenes, de természetesen ahogy mindennek egy weblap fejlesztésének, fenntartásának is komoly és folyamatos költségei vannak. (domain név, tárhely és szerver bérlés, a honlapépítéshez szükséges hivatalos programok beszerzése, különböző tárhely szolgáltatólnák a prémium tagság fenntartás és még sorolhatnám, nem beszélve arról, hogy egy ilyen bonyolult, szerteágazó, viszont rengeteg hasznos dolgot tartalmazó weblap (és saját filmkatalógus program) üzemeltetése és fejlesztése időben, energiában is rengeteg áldozatot követel. Az időt pedig valahonnan el kell venni, át kell csoportosítani, és talán nem mondok újat azzal, hogy azoknak a napja is 24 órából áll, akik azért és azon dolgoznak, hogy Te jól érezd magad itt. Mivel még rengeteg fantasztikus dolog vár beépítésra a honlapon, egyre több és több szolgáltatás áll majd a rendelkezésetekre, online Tv, rádió, webáruház, és még számtalan dolog, ezért még több idő és energia, és persze olykor pénz is szükséges ehhez. Minél több időt áldozunk erre, annál kevesebb marad majd azokra az üzleti tevékenységeinkre, amiből megélni, sőt a családjainkat eltartani kellene

Miért van szüksége egyáltalán anyagi támogatásra az oldalnak ?
csak jelzés értékkel sorolnék pár dolgot, hogy mi minden kerül pénzbe egy weblap fejlesztése, üzemeltetése kapcsán, az anyagi erőforrásaink pedig sajnos végesek:
· Tárhely és domain név bérlés a jelenlegi oldalaknak (évente cca. 25.000 FT, ha újabb domain nevekre, tárhely bővítésre nem lesz szükség)
· A program, amivel a weboldalt készítem bár életre szóló, de okosan évente kihozzák az újabb verziókat, így valójában évente fizetem ki a több mint 70.000 FT-ot, a website x5 professional progiról van szó, ha beütöd a google-ba, megtalálod és visszaellenőrizhető a költsége. A progihoz rendre jönnek ki hasznos kiegészítők, amivel még szebb, praktikusabb lehet a weboldal , erre is közel 30.000 Ft megy el évent.
· A Tartalom levadászásához bizony nem kevés helyen kell rendelkezni prémiumtagsággal (pl. data.hu, Niotroflare, stb, zárt filmes birodalmak és hagy ne soroljam, csak nekem több mint egy tucat van, és ezek az éves tagságik nagyjából egyesével 4-12.000 Ft között mozognak)
· A Onedrive felhő alapú tárhelye csak az Office megvásárlásával használható (ami 29.900 FT évente és csak 1TB helyre elegendő, ami már most tele van, így vagy olyan tagoktól kell felajánlás onedrive használatára, akinek van előfizetése office programcsomagra, de a felhő alapú tárhelyet nem használja, vagy újabb office csomagot kell venni kizárólag a tárhely miatt.) Megjegyzem ez még messze a legolcsóbb megoldás felhő alapú tárhelyre beépített médialejátszóval.
· Sok-sok grafikai munka van ebben az oldalban, oldalakban és még több lesz, egy phoroshop aktuális példány messze 100.000 Ft felett van.
· Azt gondolom a fordítóknak is kijárna némi segítség, különösen azoknak, akik pl. megrendelik az eredeti DVD és BR lemezeket, hogy kiváló minőségű kópiákhoz készítsenek magyar feliratot. Abban a minőségben, amiben a filmek zömét élvezhetitek, különösen a HD minőséget, nem tudnánk a munkájuk nélkül biztosítani. (persze le is lehet tölteni az ilyen kópiát, de arra várni kell, és tudjátok mennyi idő és sávszélesség egy 25-50 GB-os HD vagy BR film ?) És ne felejtsük el azt sem, hogy a fordítók - a minőségi kópiát most félretéve - teljesen ingyen dolgoznak és végeznek emberfeletti munkát a fordítással, hiszen egy-egy film teljes szövegének a fordítása, magyarosítása, időzítése, bődületes munka, aki egyszer csinálta, tudja miről beszélek. Ennyi áldozatért minimum megérdemelnének olykor legalább egy jelképes ajándékot. De hasonlóan nehéz munka a feliratok időzítése vágása, vagy a gyenge minőségű, akár VHS kópiákról a szinkronok kinyerése, majd a gyári DVD, BluRAy és HD lemezek alá illesztése, szinkronba tétele, általában nem kevés vágás és szűrési munkával. Tehát amikor egy magyar feliratos, vagy szinkronos filmet megnéztek az oldalon, akkor jusson eszetekben, hogy hány embernek hány óra munkája van benne, amiért olykor legalább egy tábla csokit megérdemelnének. Nagyon divatos mondat manapság az " Ő vállalta, vessen magára", amit én már a pofátlanság kifejezéssel illetek, mert közben természetesen megnézi, letölti a filmet az, aki egy vállrándítással és egy ilyen rendkívül szemtelen mondattal gyakorlatilag átlép mindene, és a felelősség és lelkiismeret kérését ezzel mintegy letakarja. Ajánlom az ilyen emberek figyelmébe, hogy attól, hogy eljátsszuk a három majom esetét,( ha nem látok, nem látok és nem beszélek róla, akkor a probléma valójában nem is létezik), attól még a probléma nem oldódott meg, nagyon is ott marad, hiába próbálják emberek a szőnyeg alá rugdosni.

Egy picit másik oldalról rávilágítva a problémára tenném fel a költői kérdést, hányan vagytok, akik épp azért jártok az ilyen és ehhez hasonló oldalakra, mert nem vagytok elégedettek (finoman szólva) a Tv csatornák vagy épp a mozik kínálatával ? nekem már számtalanszor mondták emberek, hogy azóta nem néznek tévét, mióta rátaláltak az oldalra, ennek ellenére még egyszer sem hallottam,. hogy akkor ebből adódóan felmondták az előfizetésüket. Pedig ha igaz a fenti állítás, akkor minek fizetnek havonta több ezer forintot arra, amit állítólag nem is néznek? Szerintem kimondhatjuk, hogy az ilyen filmes gyűjtő oldalak, főleg, ha egy adott szintet képviselnek tulajdonképpen költséget spórolnak meg filmbarátoknak, és ha ez így van, akkor a megspórolt pénz egy töredékével támogat talán nem is olyan nagy áldozat.

Mások azt mondják nincs idejük semmire, filmet nézni se, ezért nem látja értelmét támogatásnak, hiszen jó ha egy hónapban egyszer jut ideje megnézni egy filmet. Nos visszatérve az előző példára, akkor gondolom a TV előfizetését is lemondta, hiszen akkor azt sincs ideje nézni... Egyben kérdezem felhívta már a szolgáltatóját bárki, hogy sorry, de nem szeretnék fizetni a szolgáltatásárt, hiszen csak néha kapcsolóm be a TV-t. Mondtuk már a mozipénztárban, hogy elnézést, de én nem fizetném ki a jegyet, hiszen én csal évente 1-2 alkalommal jövök moziba. Nem védve a műsor szolgáltatókat azért tényként jegyzem meg attól, hogy egyszer mész moziba még minden nap nyitva kell tartani a mozit, például azért, hogy amikor Te éppen mennél ne legyen zárva. Egy weboldalt sem lehet csak hétfőnként üzemben tartani és ezért a töredékét fizetni a tárhely szolgáltatónak.

Távol áll tőlem, hogy fenti 2 példával (de tudnék még hasonló kifogásokat sorolni ezrével) bárkit is megbántsak, de a tények attól még tények maradnak, ha érzelmi okokból próbálunk is nem beszélni róla.

A teljesség igénye nélkül írtam le pár dolgot, de sajnos vagy sem tudnám még sorolni mit jelent, mibe is kerül egy jól összerakott oldal üzemeltetése, fejlesztése.
Na nem is ragozom, fentiek miatt, ha egyetértesz az oldal céljaival, ha szeretsz itt lenni, és örülsz annak, hogy egyre szebb és jobb a weboldal, és még van lehetőséged is, hogy támogasd az oldal és az egyéb szolgáltatások fenntartását, akkor kérlek segíts minket és ezzel magadat és másokat is, hogy sokáig élhessen ez a hely, a mi kis filmes szigetünk.
Manapság egyetlen mozijegy 1500-2000 Ft, egy doboz cigaretta is 600-800-1000 Ft, ki milyet szív, egy menű a mekiben is van vagy 1200-1400 FT, és még mi mindenre költünk nap mint nap, talán pár száz forint támogatás erre a kis szigetre is költhető. Tudjuk, hogy sokan nagyon szegények ebben az országban, és pár száz forint is nagyon sok pénz lehet olykor, ezért találtuk ki a támogatást, nem teszünk semmit kötelezővé, nem szedünk tagdíjat, nem adunk kevesebbet azoknak, akiknek már ennél fontosabb dolgokra sem jut, viszont éppen ezért talán ez az egyik, vagy egyetlen örömük. Nem leszel kevesebb közöttünk, csak mert most nem fér bele a támogatás, de talán mindenki megérti, hogy apróságokkal azért szeretnénk viszonozni azokat, akik segítik az oldal fennmaradását. Ezért várhatóan létre fog jönni a támogatóknak egy VIP tagság, ezzel járó előnyökkel. (ez még kidolgozás alatt van)
Ezen az oldalon nem számít honnan érkeztél, az sem mivel rendelkezel, a lényeg, hogy megtiszteltél , megajándékoztál minket az itt léteddel, megosztod velünk a gondolataid, az örömöd, olykor bánatod, a mosolyod és a könnyeid is....


Legyetek továbbra is velünk, ez itt a Ti kis szigetetek is, és a Mozigépész Moziverzum szigetének van egy pici kis csodája is, minél több igaz ember érkezik a szigetre, annál tágabb lesz a sziget, veletek együtt növekszik és remélem, hiszem, hogy picit óv is minket mindattól, ami körülvesz minket, és amit sokszor már látni sem szeretnénk, a könyörtelen, haszonleső, másokon keresztül taposó, kegyetlen világtól.

A támogatás mértékének, pontosabban lehetőségének nincs felső határa, legfeljebb ha több pénz folyik be, mint amennyibe a szigetünk létezése kerül, akkor majd csapunk egy partit közösen  Ha mégis összegekben kellene gondolkozni, akkor azt mondanám, hogy pár száz forint havonta, de éves keretként befizetve sok mindenre elegendő lehet és újabb fejlesztéseknek adhat mozgásteret. Köszönjük előre is a támogatóknak a nagylelkűségüket !

Kelenföld
moziverzum@@moziverzum.net
Copyright2018@SuszterA
Mozigépész Moziverzum
Back to content