szabályok - Mozigépész Moziverzum file

Mozigépész Moziverzum 2.0
Online szekció (magyar cím)
Online szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Letöltési szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T V W U X Y Z
Letöltési szekció (magyar cím)
Go to content

szabályok

A szabályok könyve avagy a Mozigépész bibliája (ez egy kötelező olvasmány!!!)

Az életben semmi sem működhet szabályok nélkül, illetve igen, de azt Káosznak hívják. Szabályainkat a demokrácia jegyében hozzuk, oly módon, hogy a lehető legkevésbé sértse ez az egyén szabadságát, ideértve a szólásszabadságot is, de a demokrácia nem jelenti azt, hogy ne lenne egy elfogadható hierarchia és ennek alárendelt működési rend oldalunkon, mert hiszem, hogy vezetés és szabályok nélkül a legjobb szándékú demokratikus elvek is káoszba torkollanak.
Akkor íme az oldal működésének szabályai, azaz a Mozigépész bibliája:

1. Ez nem egy politikai fórum, így mindennemű politikai megnyilvánulás a fórum összes topikjában SZIGORÚAN TILOS!!!, sorozatos szabályszegés kizárást von maga után.

2. A személyeskedés semmilyen formája nem megengedett.
Tilos a fórumon bárkinek - vagy bármely embercsoport tagjának - az emberi méltóságát megsérteni. Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek és megkülönböztetésnek - akár burkolt formában is - hangot adni a fórumon. Tehát ne sértegess senkit, ne becsmérelj, ne nézz le senkit....
A fenti szabály megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet.

3. A csoportunknak alapvetően nincs békéltető testülete, nem is érezzük úgy, hogy mások vitás ügyeiben döntéseket kelljen feltétlenül hoznunk, ezért ha a csoport tagjai közt bármilyen vitás ügy alakulna ki, azt igyekezzetek privát üzenet vagy email formájában a fórumon kívül rendezni egymás között.
Amennyiben a vita az oldal működésével, a működtetés szabályaival, annak értelmezésével kapcsolatos, akkor természetesen az adminok döntést fognak hozni, ha privát üzenetben vagy egyéb formában erre felkéritek őket. Amennyiben csak adott topikokkal és azok működésével kapcsolatosan alakul ki vita, akkor moderátorokhoz is fordulhattok, és ha a döntésük számotokra kedvezőtlen, akkor az adminokhoz fellebbezhettek.

4. A fórumon TILOS bármilyen REKLÁM elhelyezése, kivéve, ha azt a fórum valamelyik Adminisztrátora ELŐZETESEN engedélyezte!
Az engedély nélküli vagy burkolt reklámokat azonnal TÖRÖLJÜK!

5. Az Interneten fellelhető írások/szövegek/képek/zenék zömére a Szerzői Jogi Törvény megfelelő szabályozásai vonatkoznak. Kérjük, ezt vedd figyelembe amikor más oldalakról idézel, illetve illesztesz be képeket a fórumba. Az oldal üzemeltetői ilyen tekintetben nem vállalnak felelősséget az adott posztban megjelenő tartalmakért.

6. Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbujtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő hozzászólások, képek elküldése. A Mozigépész Moziverzumának weboldalán konkrét jogi nyilatkozat és felhasználási feltétel lett kihelyezve.

7. 2018 május hónapban Magyarországon életbe lépett a GDPR jogszabály, ami a személyes adatok védelméről gondoskodik. Ennek jegyében szigorúan tilos a fórum bármely topikjában személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Tipikusan ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán- és munkahelyi email-címe, telefonszáma.
Ilyen jellegű adatot tartalmazó hozzászólás esetén az felel az adatok pontosságáért és közölhetőségéért, aki azt megjelenítette. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy magánüzeneteket (pl: email, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet.
Annak, aki az elérhetőségeket, vagy a segítségkérő szándékot nem ellenőrizte, illetve jogosulatlanul tett közzé személyes adatokat, magánlevelet, kifejezetten súlyos szankcióval kell számolnia.

8. A fórumtagok megtévesztésére alkalmas regisztráció (több becenév/alteregó használata, illetve a már meglévő nevekhez nagymértékben hasonlító nick regisztrálása) illetve többes regisztráció tiltott. Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva fórumozik, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó. E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum adminisztrátoraitól.

9. A fórum illegális használata (pl. feltörés megkísérlése, felhasználói jogosultság megváltoztatása, stb.), illetve más bejelentkező nevének és jelszavának használata - a belépéshez használt azonosító végleges törlése mellett - azonnali kizárást eredményez. Az esetlegesen ilyen tevékenységekben nyújtott segítség "jutalma" azonnali és végleges kizárás.

10. Ne csinálj plusz munkát az adminoknak, moderátoroknak, ennek elkerülése érdekében mielőtt kérdezel, használd a kereső funkciót, illetve olvasd el a kérdéseddel kapcsolatos szabályokat (pl. feltöltési szabályok).

11. Ha nem lépsz be 60 napon belül a fórumba, akkor az adminoknak jogukban áll regisztrációdat törölni! Ez nem egy sablon filmes oldal,így ha 2 havonta egyszer sem nézel be hozzánk, akkor te ezt egy sablon filmes oldalnak tekinted, és mivel ez alapvető érdekütközés az oldal, a fórum alapító elképzeléseivel, így azt gondoljuk, fölöslegesen regisztráltál nálunk.

12. Az oldalunkon található linkek közvetlen átvitele, megjelentetése más oldalakon szigorúan tilos, kivétel az admin engedélyével. Aki szeretné az itteni filmeket más fórumokon, oldalakon is megosztani, az töltse le innen, majd töltse fel bárhová és annak a linkjét ossza meg. Olyan linkkel ne kérkedj, aminek előállításához semmilyen közöd nem volt. Szeretnénk, ha ezek a linkek sokáig élnének, ennek érdekében tiltjuk máshová történő átvitelüket. A szabály megsértése akár azonnali kizárást eredményezhet ideiglenes vagy végleges formában.

13. Amennyiben bármilyen formában aktívan szeretnél megnyilvánulni a fórumon, akkor megszólalásaidat oda írd, ahová az témák szerint való, ha bizonytalan vagy, kérdezz meg egy moderátort vagy admint. Ha szerinted nincs megfelelő menüpont, topik a hozzászólásodhoz, akkor szólj az adminnak és létrehozza számodra.

13+1 A fórum egy olyan gyűjtőoldal, ami határozottan elutasítja olyan linkek, illetve ezeket tartalmazó oldalak megjelenítését, amelyek a csoport tagjainak azok megnyitásával problémákat okozhatnak, azaz tilos olyan oldal, link kitétele, ahol az adott link mögött lévő tartalom eléréséhez előbb oly módon kell regisztrálni, hogy ahhoz meg kell adni bankkártya adatokat, akkor is, ha ezt ingyenes regisztrációként hirdetik. Tilos olyan link, oldal megadása, ami olyan online megosztó tárhelyeket vesz igénybe, aminél az az adott tartalom eléréséhez, megtekintéséhez felugró ablakokat jelenít meg, like vadász oldalakra visz, kötelező jelleggel reklámokat, gusztustalan képeket kell nézegetni (pl.openload, estream,vidto, stb). Tilos olyan oldalra mutató linket használni, amely szintén a fentebb leírt online tárhelymegosztó oldalakat vesz igénybe az adott tartalom megtekintéséhez, megnyitásához (ilyen pl. Movie.cc, filmbirodalom, stb). A leírtaknak megfelelő javasolt szolgáltatók, ahonnan tartalmakat megoszthattok a onedrive, mega.nz, youtube, videa, illetve minden ehhez hasonló, fenti szabályoknak megfelelő oldal. Amennyiben nem mások által megosztott tartalmakat osztotok tovább, hanem saját tartalmat szeretnétek megosztani, akkor kérlek olvassátok el a felöltés szabályai című kis eposzt Meglátjátok, nagyon hasznos lesz, könnyebbé fogja tenni a munkátokat.

Az itt le nem írt, vagy nem szabályozott kérdésekben a hatályos magyar jogszabályok - ezek hiányában az adminok döntése - a mérvadó(k).

Fórumetikett, avagy mi illik és mi nem a mi házunk táján (ez is kötelező olvasmány!!!)

1. Van egy mondat, amit nem igazán szeretnék látni a fórumon, ez pedig a "nem olvastam el" vagy "nincs kedvem, nincs időm elolvasni a szabályokat", vagy egy adott topik témánál, a "nincs kedvem, időm elolvasni az az előző hozzászólásokat" Ilyen mondatoknál sem nekem, sem admin és moderátor társaimnak nem lesz kedve, ideje válaszolni a feltett kérdésre. Kérlek, értsétek meg: egy ilyen fórum és weboldal üzemeltetése, napi szintű gondozása igen nagy feladat, olykor teher, sok időt vesz igénybe az oldal megfelelő használata esetén is. Ebbe nem fér bele, hogy ugyanarra a kérdésre naponta 20x leírjuk ugyanazt a választ. Az élet már csak olyan, hogy az elvárt eredményeket csak az ehhez mért befektetések hozzák meg! Ha nem szánsz időt arra, hogy egy oldal szabályait, működését megismerd és megértsd, ha nem tanulod meg használni a kereső funkciót, akkor soha nem fogod olyan mértékben kihasználni az oldalunkban rejlő lehetőségeket, mint amire az ki lett találva. AZ admin, a moderátor, de még a segítőkész általános user sem biorobot, aki mint a papagáj ismételgeti naponta 50x ugyanarra a kérdésre ugyanazt a választ, még akkor sem, ha közben a kérdező személye folyamatosan változik. Igyekszünk segíteni, még akkor, ha olyan kérdést tettél fel, amire ki van írva a válasz az oldalunk megfelelő topikjaiban, de ha azt vesszük észre, hogy ez merő lustaságól van így, azaz rendszeresen olyat kérdezel, amire ki van írva a válasz, akkor érzékelni fogjuk, hogy a mi energiánkat próbálod leszívni, hogy a magadét ne kelljen belefektetned. Ennek természetesen meglesz a következménye.
Azok az emberek, akik általában úgy vesznek pl. műszaki berendezéseket, hogy elvárják, hogy azonnal minden funkciót használni tudjanak, mindenhez értsenek a készülékkel kapcsolatban, de sosem olvassák el a vásárlást követően a felhasználási útmutatót, hát azok itt nálunk nagyon rossz helyen járnak, és nem jósolok nekik hosszú fórumtagságot (senkit nem megbántva ezzel, de tisztázva, hogy nálunk az élet miként működik).

2. Amikor valakinek a hozzászólására válaszolsz, reagálsz, visszakérdezel, cáfolsz és az idézet gombot választod, kérlek ne az egész eredeti hozzászólást idézd, csak azokat a lényegi részeket, amire reagálni szeretnél. A rengeteg idézettől áttekinthetetlenné válik a fórum, külünösen, amikor az idézetben foglalt eredeti posztot teszed egy újabb idézetbe

3. Hozzászólásaidban kerüld a folyamatos nagybetűhasználatot, ez az internetes nyelvhasználatban olyan típusú kiemelés, mint amikor rákiabálsz valakire, viszont itt senki nem szereti a kiabálást

4. Ha a fórumon viselkedéseddel többször, vagy akár folyamatosan munkát adsz a moderátoroknak, sok jót ne várj! Ők is emberek, nekik is van jobb dolguk, mint hogy mások butasága vagy rosszindulata miatt pakolgassák a hozzászólásokat a helyükre, kiszedjék az oda nem illő írásokat. Bár örömmel és önként vállalták a feladatukat, ez nem jelenti azt, hogy értelmetlenül lehet őket olyan plusz feladatokkal terhelni, ami egyébként teljesen felesleges és elkerülhető lett volna.

5. A fórumon a segítségkérés lényege, hogy ha valamit nem tudunk, akkor megkérdezzük a többiektől, hogy tudnánk azt megoldani, nem pedig az, hogy beírjuk: "ki csinálja meg helyettem" (szerintem ez a szabály már túlmutat a fórumon, ez általában egy közösségen belül a működés alapvető szabálya).

6. Mielőtt a fórumban felteszel egy teljesen általános kérdést (hol találom ez vagy azt, mit jelent ez vagy az) kérlek, írd be legjobb barátod weboldalára, akit úgy hívnak: Google. Ha egy kérdésedre kapásból feldobja válaszként a Gugli a megoldást, akkor ezt nem kellene a fórumon belül feltenni.

7. Minden kérést, kérdést elég egyszer feltenned, leírnod valamelyik topikban, attól nem leszel előbb válasz, ha minden topikba beírod, de biztonságként elküldöd email-ben, és tuti ami a tuti, még privátban is. Amikor egy konkrét filmet szeretnél kérni online megtekintésre vagy letöltésre, annak egyetlen topikban van a helye, a Filmkéréseknél.

8. Amikor nyitsz egy új topikot, akkor a címében (téma) igyekezz olyan dolgot beírni, ami valóban utal a topic tartalmára, azaz arra, amiért bírtad. Az olyan topikcímek, mint a Fontos, Sürgős, Please, stb nem célravezetőek, én tuti nem fogom kinyitni, csak mert furdal a kíváncsiság, vajon mit rejthet a Fontos című topik (bejegyzés)

9. Ha már a filmeknél meghúztunk egy határt és az értékteremtő filmeknek adunk helyet a fórumban, akkor szeretnék egy határt húzni a nyelvhasználatban is. Kérlek ne vigyük le a kommunikációt a Facebook és a Messenger óvodás szintjére, a légyszi, légyszi, plíííz, plíííz, lávcsi, XXO és egyéb ostobaságokig. Nem fogunk senkit elítélni a magyar helyesírási szabályok be nem tartása miatt, de tiszteljük meg a többieket azzal, hogy azért erre is figyelünk, elvégre a szövegszerkesztő elvben amúgy is figyelmeztet a helyesírási hibákra. Ha egy hozzászólást csak azért írunk meg, hogy kritizáljuk a másik mondandójában talált helyesírási hibá(ka)t, ne küldjük el. A fórumozók nem szeretik az önjelölt nyelvtanszakértőket. Meg azokat sem persze, akik képtelenek leírni normálisan egy mondatot, de ez már egy másik kávéház.

10. A fórumon felett általános jellegű kérdéseitekre nem illik email-ben kérni a választ, hiszen kérdéseitek és az erre adott válaszok másoknak is segítség lehet a jövőben. Email-ben nagyon személyes jellegű dolgokban kérjük a választ, bár gyanítom, akkor a kérdést is privátban fogod feltenni.

11. Hacsak nem nagyon-nagyon indokolt, akkor a hozzászólásunkat ne színezzük, ne állítsuk át a betűméretet, ne húzzuk szét stb... Magyarul próbáljunk meg igazodni a fórumhoz és ne feltűnősködjünk. A feltűnési viszketegségben szenvedőket sokan nem kedvelik.

12. Ha azt látod, hogy valaki szándékosan rontja a fórum színvonalát, értesítsd a moderátorokat, adminokat!

12. Ha feltettünk egy kérdést a fórumon, majd a válasz előtt rájövünk a megoldásra, ne csak annyit írjunk be, hogy "már megoldódott", mert ez faragatlanság. Írjuk le, hogy mi volt a megoldás, hátha másnak is segítünk vele a későbbiekben.
Kelenföld
moziverzum@@moziverzum.net
Copyright2018@SuszterA
Mozigépész Moziverzum
Back to content