szabályok - Mozigépész Moziverzum adatlap

Online szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Letöltési szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Online szekció (magyar cím)
Letöltési szekció (magyar cím)
Mozigépész Moziverzum 3.0
Go to content
A szabályok könyve avagy a Mozigépész bibliája (ez egy kötelező olvasmány!!!)

Az életben semmi sem működhet szabályok nélkül, illetve igen, de azt Káosznak hívják. Szabályainkat a demokrácia jegyében hozzuk, oly módon, hogy a lehető legkevésbé sértse ez az egyén szabadságát, ideértve a szólásszabadságot is, de a demokrácia nem jelenti azt, hogy ne lenne egy elfogadható hierarchia és ennek alárendelt működési rend oldalunkon, mert azt gondolom, hogy vezetés és szabályok nélkül a legjobb szándékú demokratikus elvek is káoszba torkollanak.
Akkor íme az oldal működésének szabályai, azaz a Mozigépész bibliája:

1. Az oldalunkon található linkek közvetlen átvitele, megjelentetése más oldalakon szigorúan tilos, kivétel az admin engedélyével. Aki szeretné az itteni filmeket más fórumokon, oldalakon is megosztani, az töltse le innen, majd töltse fel bárhová és annak a linkjét ossza meg. Olyan linkkel ne kérkedj, aminek előállításához semmilyen közöd nem volt. Szeretnénk, ha ezek a linkek sokáig élnének, ennek érdekében tiltjuk máshová történő átvitelüket. A szabály megsértése akár azonnali kizárást eredményezhet ideiglenes vagy végleges formában.

2. A fórum egy olyan gyűjtőoldal, ami határozottan elutasítja olyan linkek, illetve ezeket tartalmazó oldalak megjelenítését, amelyek a csoport tagjainak azok megnyitásával problémákat okozhatnak, azaz tilos olyan oldal, link kitétele, ahol az adott link mögött lévő tartalom eléréséhez előbb oly módon kell regisztrálni, hogy ahhoz meg kell adni bankkártya adatokat, akkor is, ha ezt ingyenes regisztrációként hirdetik. Tilos olyan link, oldal megadása, ami olyan online megosztó tárhelyeket vesz igénybe, aminél az adott tartalom eléréséhez, megtekintéséhez felugró ablakokat jelenít meg, like vadász oldalakra visz, kötelező jelleggel reklámokat, gusztustalan képeket kell nézegetni (pl.openload, estream,vidto, stb). Tilos olyan oldalra mutató linket használni, amely szintén a fentebb leírt online tárhelymegosztó oldalakat vesz igénybe az adott tartalom megtekintéséhez, megnyitásához (ilyen pl. Movie.cc, filmbirodalom, stb). A leírtaknak megfelelő javasolt szolgáltatók, ahonnan tartalmakat megoszthattok a onedrive, mega.nz, youtube, videa, illetve minden ehhez hasonló, fenti szabályoknak megfelelő oldal.

3. Ha nem lépsz be 60 napon belül az oldalra, akkor az adminoknak jogukban áll a tagságodat törölni! Ez nem egy sablon filmes oldal,így ha 2 havonta egyszer sem nézel be hozzánk, akkor te ezt egy sablon filmes oldalnak tekinted, és mivel ez alapvető érdekütközés az oldal, a fórum alapító elképzeléseivel, így azt gondoljuk, fölöslegesen regisztráltál nálunk.

4. Az oldalunkra a tagok által beküldött linkekért a weblap üzemeltetője semmilyen felelőséégel nem tartozik, a linkek mögötti tartalmat nem ellenőrizzük, a mögöttes tartalom tulajdonosaként elfogadjuk a linket beküldő személyt. Amennyiben olyan linket észlel valaki oldalunkon, ami mögött a tényleges tartalom az Ő tulajdonát képezi, akkor a moziverzum@moziverzum.net email címén lehet jelezni ennek tényét, elküldve a tulajdonlást igazóló dokumentumot. Amennyiben a beküldött dokumentum alapján igazolást nyer a tulajdonjog, akkor az adott linket gyűjtőoldalunkról töröljük.

5. A regisztrált tagok megtévesztésére alkalmas regisztráció (több becenév/alteregó használata, illetve a már meglévő nevekhez nagymértékben hasonlító nick regisztrálása) illetve többes regisztráció tiltott. Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva veszi igénybe oldalunk használatát, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó. E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum adminisztrátoraitól.

6. Az oldalunkon minden tartalom látható, olvasható regisztráció nélkül is, viszont a filmek, filmzenék, egyebek elérését biztosító linkek rejtettek, azokat kizárólag regisztrált tagok láthatják. Ha szeretnéd, hogy a regisztrációs kéremed elküldését követően ezek a linkek számodra is elérhetőek legynek, akkor valós email címet írj be regisztráláskor, különben nem fogod megkapni a regisztrációt visszaigazóló és érvényesítő linket.

7. Weboldalunkra regisztrálókkal a regisztráció elfogadása előtt felvesszük a kapcsolat email és/vagy messenger illetve a facebook csoporton keresztül, hogy meggyőződjünk a jelentkező személy valódiságáról, elképzeléseiről. A regisztráció elfogadása tehát nem automatikus, ajánlás szükséges hozzá. A regisztráció felgyprdítása érdekében érdemes azt megelőzően már  belépni a fcebook csoportunkba és ott nyilvánósan ajánlást kérni tagjainktól. Ezt olvasva nagyon rövis időn belül, lehet azonnal rád ír valamelyik alapító tag, segítő, moderátor vagy maga az admin és pár kérdésre adott válaszod alapjén eldönti, hogy ad-e részedre ajánlást. Ha legalább egy iylen ajánlást sikerült megszerezned, akkor a regisztrációs kérelmedbe írd be az ajánló nevét/usernevét.

7. A weboldal illegális használata (pl. feltörés megkísérlése, felhasználói jogosultság megváltoztatása, stb.), illetve más bejelentkező nevének és jelszavának használata illetve a saját bejelentkezési adatmással történő megosztása, kölcsön adása - a belépéshez használt azonosító végleges törlése mellett - azonnali kizárást eredményez. Az esetlegesen ilyen tevékenységekben nyújtott segítség "jutalma" azonnali és végleges kizárás.

8. Ne csinálj plusz munkát az adminoknak, moderátoroknak, ennek elkerülése érdekében mielőtt kérdezel, használd a kereső funkciót, illetve olvasd el a kérdéseddel kapcsolatos szabályokat. A legtöbb kérdésedre a Segtség menüpont alatt meg fogod találni a választ, ha még sem küld el kérdésed a moziverzum@moziverzum.net email címre, vagy facebook csoportunkon belül ( https://www.facebook.com/groups/moziverzum ) nyilvánosan illetve privát üzenetben a moderátoroknak, segítőknek, végső esetben az adminnak.

8. Amennyiben hibás, törölt linket találsz az oldalon, azt a hiba@moziverzum.net címre tudod elküldeni. A levélbe ne a hibás linket illetve annak elérhetőségét küld, hanem az adott film adatlapjénak az URL címét, ahonnan a download, online vagy VIP gombra kattintva jutottál el a hibás linkhez.

Az itt le nem írt, vagy nem szabályozott kérdésekben a hatályos magyar jogszabályok - ezek hiányában az adminok döntése - a mérvadó(k).

WEBetikett, avagy mi illik és mi nem a mi házunk táján (ez is kötelező olvasmány!!!)

1. Van egy mondat, amit nem igazán szeretnék nekem küldött levelekben, vagy facebook csoportunk oldalán leírva látni, ez pedig a "nem olvastam el" vagy "nincs kedvem, nincs időm elolvasni a szabályokat". Ilyen mondatoknál sem nekem, sem admin és moderátor társaimnak nem lesz kedve, ideje válaszolni a feltett kérdésre. Kérlek, értsétek meg: egy ilyen weboldal üzemeltetése, napi szintű gondozása igen nagy feladat, olykor teher, sok időt vesz igénybe az oldal megfelelő használata esetén is. Ebbe nem fér bele, hogy ugyanarra a kérdésre naponta 20x leírjuk ugyanazt a választ. Az élet már csak olyan, hogy az elvárt eredményeket csak az ehhez mért befektetések hozzák meg! Ha nem szánsz időt arra, hogy egy oldal szabályait, működését megismerd és megértsd, ha nem tanulod meg használni a kereső funkciót, akkor soha nem fogod olyan mértékben kihasználni az oldalunkban rejlő lehetőségeket, mint amire az ki lett találva. Az admin, a moderátor, de még a segítőkész általános user sem biorobot, aki mint a papagáj ismételgeti naponta 50x ugyanarra a kérdésre ugyanazt a választ, még akkor sem, ha közben a kérdező személye folyamatosan változik. Igyekszünk segíteni, még akkor, ha olyan kérdést tettél fel, amire ki van írva a válasz az oldalunk megfelelő topikjaiban, de ha azt vesszük észre, hogy ez merő lustaságól van így, azaz rendszeresen olyat kérdezel, amire ki van írva a válasz, akkor érzékelni fogjuk, hogy a mi energiánkat próbálod leszívni, hogy a magadét ne kelljen belefektetned. Ennek természetesen meglesz a következménye.
Azok az emberek, akik általában úgy vesznek pl. műszaki berendezéseket, hogy elvárják, hogy azonnal minden funkciót használni tudjanak, mindenhez értsenek a készülékkel kapcsolatban, de sosem olvassák el a vásárlást követően a felhasználási útmutatót, hát azok itt nálunk nagyon rossz helyen járnak, és nem jósolok nekik hosszú tagságot (senkit nem megbántva ezzel, de tisztázva, hogy nálunk az élet miként működik).

3. A moziverzum 2.0 weboldal úgy lett elkészítve, hogy végtelenül egyszerű és egyben egyértelmű legyen a használata, de ha mégis elakadnál, valamit nem értenél akkor kérdéseidet elsődlegesen a facebook csoportunkon belül tedd fel (lásd fentebb az elérhetőségét) és csak abban az esetben írj, ha nem vagy facebook tag, avgy ott nem kaptál választ, illetve nem megfelelő, nem elegendő választ kaptál tagjainktól.

4. A weboldalon található filmek linkjit az internet bugyraiból varázsoljuk elő részben saját logikánk alapján, részben a tagjaink által elküldött filmkérések alapján. Amennyiben szeretnéd, hogy az általad keresett/szeretett film elérési linkje is felkerüljön oldal filmes adatbázisába, akkor a filmkeresek@moziverzum.net címre tudod kérésed elküldeni. A kérésnek tartalmaznia kell a keresett film magyar (ha tudod) és eredeti címét, a film megjelenésének évszámát, és lehetőleg az alkotók és/vagy a szereplők közül egy-két személy nevét. Ez kiváltható egy a filmre mutató IMDB, mafab vagy port.hu link elküldésével. A kérésed tartalmazza, hogy a letöltési szekcióba vagy az Online szekcióba kéred, hogy eredeti nyelven, maygar szinkronnal, vagy egyéb nyelvű kópiát szeretnél, hogy az tartalmazzon-e magyar és/vagy más nyelvű feliratot, és ha van minsőg tekintetében elvárásod, akkor ad meg azt, hogy DVD-.BR-,HD-,UHD-,HDTV-,SDTV(normál), egyéb RIP formájában szeretnél linket, esetleg nem RIP-et, hanem eredeti formátumót kérsz. Kérhető több hang és/vagy feliratsávos kópia is. Ha ezekre vonatkozóan nem tartalmaz utalást a kérésed, akkor az oldal üzemeltetői dötik el, hogy milyen verzió elérési linkje kerüljök ki a film adatlapjára.

5. Nagyon kevesen próbálunk nagyon sokaknak örömet szerezni, ezért időnk és energiánk is véges, és bár közel 150.000 film elérhetőségét ismerjük, de biztos lesz olyan kérés, amit az adott pillanatban nem, de talán napok, vagy akáőr hetek múlva tudunk teljesíteni. Ez az oldal nem csak az értékteremtő filmek birodalma, de egyben a türelem szigete is. Ne sürgess senkit, ne kérd ugyanazt folymatosan, hidd el, amit tudunk teljesítünk, de vedd igyelembe, hogy sokan és sokat kérnek.

6. AZ oldal igyekszik az értékteremtő filmek bázisa maradni, így ennek megfelelően küldj be filmek elérhetőségének linkjeit, és a filmkéréseidet is próbáld ehhez igazítani, de természetesen ha valamit nagyon keresel, akkot kérd nyugodtan legfeljebb, ha úgy ítéljük meg nem kerül ki az odalra, helyette közvetlenül neked küldjük a linket a filmhez email-ben vagy más formában.
Kelenföld
moziverzum@moziverzum.net
Copyright2018@SuszterA
Mozigépész Moziverzum
Back to content